Diskuze

Diskuze o indických běžcích

Přidat nový komentář »
  • Viola Karásková says:

Dobrý den,dostala jsem párek běžců, kačenka snesla 16vajec, teď na nich sedí,jak se mám zachovat,co dělat a připravit až se budou líhnout? Děkuji za odpověď Viola Karásková

• Dobrý den, pokud chcete kachňátka, tak ji nechte sedět. Hnízdo by mělo být v bezpečném kachníku, počet vajec případně zredukujte podle toho kolik si jich chcete nechat příp.kolika jste schopni najít nové domovy, obstarejte krmení pro kachňata (KACH1, VKCH1 apod.), nějaké mělké nádoby na vodu pro první koupání. Informace o líhnutí najdete tady https://www.indickybezec.cz/odchov/ pokud by vás ještě něco zajímalo, klidně se ptejte. admin Lukáš

• Václav says:

Dobrý den,
    máme zhruba roční kachnu s kačerem. Dřív se oba báli a utíkali před námi, ale teď je kačer hrozně agresivní a snaží se nás vždy z výběhu vyhnat – běží za námi a snaží se nás klovnout, případně začne divoce mlátit křídly. Dá se s tím něco dělat?

Díky.

• Dobrý den, dá, počkat až jim opadnou „jarní hormony“, pak začnou přepeřovat a uklidní se. Kačer si teď hájí teritorium a kačenku, bere všechny ostatní jako soka a předvádí se před kačenkou. Ale nebojte, jejich útoky nejsou nebezpečné, jako třeba od kohouta. Většinou stačí otočit se čelem proti němu a on si to obvykle rozmyslí a bude dělat jako by nic. Zkuste to 🙂 admin Lukáš

• Zuzana Tomanová says:

Dobrý den, moc prosím o radu, mám v líhni vejce IB a v noci vypadl proud, nešel cca 6 hodin, po nahození v líhni 22 stupňů – mám se dál snažit nebo je rovnou vyhodit? Zbývá cca 10 dní do vylíhnutí. Děkuji za názory.

• Erik says:

Zdravím mám takový asi blbý dotaz, jak hodně se běžci zvukově projevují o proti huse? Kvůli sousedům, z hus byly docela na mrtvici.

• Dobrý den, ale to vůbec není blbý dotaz, naopak je dobře že se nad něčím takovým zamýšlíte a neshody se sousedy nejsou příjemná věc. Běžci kačeři jsou tišší, vydávají jen takové rááá rááá, ale kačenky mohou být docela hlučné, zejména pokud je jich více a v určitém období, třeba teď z jara. Intenzitu hluku oproti husám ale nejsem schopen posoudit, jelikož jsem husy nikdy nechoval. admin Lukáš

Napsat komentář: Dominik Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *